Agregátor obsahu

Zpět Středočeši vybrali. Regionální potravina představuje nominované produkty pro rok 2025

Praha 11. června 2025 - Do 16. ročníku krajské soutěže o získání prestižní značky Středočeská Regionální potravina se přihlásilo 42 místních výrobců se 182 produkty. Mezi nominovanými výrobky jsou například Dančí burger s barevným pepřem z Rodinné farmy Parusových anebo Čerstvý kozí sýr z Adamova statku. Soutěž se koná každoročně ve všech krajích České republiky.

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované

UZEN É KACHN Í PRSO

FIALA Milovice s.r.o.

2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary

DANČÍ BURGER S BAREVN ÝM PEPŘEM

Robert Parus, Nosálov

RODINN Á FARMA PARUSOVI

3.

Sýry včetně tvarohu

Č ERSTV Ý KOZ Í SÝ R P ŘÍRODNÍ

Pavel Adam, Žilina

ADAM ŮV STATEK

4.

Mléčné výrobky ostatní

ZAKYSAN É ML É KO

Martin Homola, Běleč

FARMA HOMOLKA BĚ LE Č

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

KOL ÁČ TVAROHOV Ý

Romana Kočová, Kozmice

PANÍ KOL ÁČKOVÁ

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

NEVYHLÁŠENO

7.

Nápoje

SIRUPY OD SEJKORKY - LEVANDULOVÝ

Martina Koníčková, Bašť

SIRUPY OD SEJKORKY

8.

Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě

CHILLI PASTA  - Č ERVEN É HABANERO

Palíto Family s.r.o.

PALÍ TO.CZ EXPERTI NA CHILLI

9.

Ostatní

MODR Ý MÁK V PRESU

Rodinná lisovna s.r.o.

V PRESU

 

 
 

Ocen ění Region ální potravina přivedlo do m é ho obchodu řadu nový ch z ákazníků, kteří se pravidelně vracejí a neodcházejí jen s věncem buřtů. Pro mě osobně je toto ocenění silnou motivací k tvorbě nových produktů, přináší mi novou chuť a energii do práce. Vyrábím výhradně z místních surovin, kter é mým uzeninám dodávají lepší chu ť a zaručují jejich kvalitu , říká s vděčností Vladimír Šimáček, vítěz soutěže Středočeská Regionální potravina.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocen ění znač kou Region ální potravina si producenti p řevezmou na slavnostním vyhlášení na pražsk é m V ýstavišti Holešovice v sobotu 6. září 2025 na akci Dožínkov é slavnosti.

„Letošní hodnocení sout ěž e St ředočeská Region ální potravina bylo opět výjimečn é vysokou kvalitou přihlášený ch v ýrobků . Z ároveň se potvrzuje, že znač ka Region ální potravina má v regionu pevn é a zasloužen é místo. Velmi mě těší, že se do soutěže zapojilo i mnoho nový ch v ýrobců, kteří se rozhodli ukázat jejich um. Děkuji cel é mu týmu a hodnotitelsk é komisi za profesionální práci a všem výrobcům za jejich odvahu, nasazení a přístup. Vítězům srdečně gratuluji, uvedl Lukáš Vacek, krajský koordinátor Středočeské Regionální potraviny.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Lukáš Vacek - Koordinátor soutěže
T: 602 252 242
E:
vacek@festing.cz

Kontaktní osoby:

Ing. Kateřina Papíková          T: 604 427 860, E: papikova@festing.cz
Ing. Tomáš Papík                   T: 728 557 265, E: papik@festing.cz