Agregátor obsahu

Zpět Česká televize natočí pořad o Hrabalově chatě

Radní odsouhlasili poskytnutí finančních prostředků ve výši 120 tisíc korun pro Polabské muzeum na zajištění výroby dokumentu České televize s pracovním názvem „Hrabalova chata“. Česká televize jej chystá v souvislosti s přípravou adaptace chaty Bohumila Hrabala pro provoz expozičního celku v Kersku.

Adaptace Hrabalovy chaty, která má za cíl otevřít tento historicky cenný objekt veřejnosti, bude zdokumentována v novém snímku České televize, který v současnosti vzniká ve spolupráci se Středočeským krajem a Polabským muzeem. „Chystaný dokument přiblíží proces přestavby chaty, včetně hledání a nalézání expozičního řešení celého objektu. Věřím, že diváci získají kompletní přehled o rozsahu odkazu Bohumila Hrabala, o který jsme se koupí jeho chaty zavázali pečovat,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Polabské muzeum zajistí přístupy na vybrané lokace pro natáčení, jako např. Hrabalova chata, či depozitář v Nymburce, kde jsou uloženy předměty z Hrabalovy pozůstalosti. Poskytuje rovněž České televizi součinnost při realizaci dokumentu, zejména při rešerších a prezentaci dílčích odborných výzkumů realizovaných zaměstnanci k řešenému tématu. Celkový finanční vklad Středočeského kraje na výrobu je 120 tisíc korun. Odkaz na vysílání – proklik na internetové stránky České televize, kde bude pořad o Hrabalově chatě umístěn, bude kromě sociálních sítí Středočeského kraje a Polabského muzea k dispozici také na nově zřízené facebookové stránce Polabského muzea – Hrabalova chata.