Agregátor obsahu

Zpět Zlatý erb: Nejlepší webové stránky ve Středočeském kraji mají Dolní Břežany a Kolín

Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb 2023 o nejlepší webové stránky byli oceněni při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Středočeského kraje.

Krajské kolo jubilejního 25.ročník soutěže Zlatý erb vyhrála ve Středočeském kraji obec Dolní Břežany, jejíž webové stránky byly vyhodnoceny jako nejlepší. Na druhém místě se umístila Chýně a na třetím místě skončila obec Jílové u Prahy. Cenu veřejnosti získala obec Olovnice na Mělnicku. Novou kategorií (s tímto nápadem přišel Středočeský kraj) Zlatého erbu v roce 2023 bylo ocenění obcí s rozšířenou působností (ORP), které byly do hodnocení zařazeny automaticky. Celkem jich je ve Středočeském kraji 26, což je nejvíce ze všech krajů. Odborné porotě se zvláště líbil a zvítězil webový portál ORP Kolín, v těsném závěsu skončila Příbram a Kralupy nad Vltavou. Cenu veřejnosti v kategorii ORP získal Nymburk.

Webové stránky a elektronické služby jsou dnes nedílnou součástí infrastruktury našich obcí a měst a jejich význam i nadále poroste. Soutěž může být i motivací pro další obce, aby své webové stránky modernizovaly. I to je jeden z důvodů, proč Středočeský kraj soutěž Zlatý erb dlouhodobě podporuje. Gratulujeme všem vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb 2023 a postupujícím přejeme hodně úspěchů v celostátním kole ,“ doplnila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Oceněným poblahopřál a předal ceny Jiří Snížek, náměstek hejtmanky pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování, Tomáš Zmuda, předseda komise pro ICT a digitalizaci Středočeského kraje a Jan Dienstbier, obchodní ředitel GORDIC Praha. 

„Největší změnou letošního ročníku bylo složení poroty. Webové stránky nehodnotili jen odborníci z Krajského úřadu Středočeského kraje. Díky naší iniciativě oslovit i ředitele středních škol informačních technologií se podařilo do hodnocení zapojit i studenty.“ řekl Tomáš Zmuda, předseda komise pro ICT a digitalizaci, který v rámci kraje letošní ročník organizoval.

Vítězové obou kategorií obce Dolní Břežany a ORP Kolín postupují do celostátního kola, jehož vyhlášení proběhne 15. května 2023.

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00