Aktuality z Potravinářského výrobku Středočeského kraje
Zpět Nové webové formuláře do soutěží Potravinářský výrobek Středočeského kraje a Středočeský šupináč
Publikováno 30.3.22
Nové webové formuláře do soutěží Potravinářský výrobek Středočeského kraje a Středočeský šupináč
Středočeský kraj pořádá již řadu let soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje a Středočeský šupináč.
Potravinářský výrobek Středočeského kraje je soutěž zaměřená na podporu propagace malých a středních potravinářských výrobců v regionu. Nejlepší produkty v každé ze 7 kategorií získají certifikát Potravinářský výrobek Středočeského kraje, který opravňuje výrobce po dobu dvou let užívat na výrobku ochrannou známku s logem soutěže. Výsledky 15. ročníku této soutěže za rok 2021 byly slavnostně vyhlášeny na výstavišti v Lysé nad Labem v sobotu 26. března 2022. Přihlášky do letošního 16. ročníku je možné podávat až do 31. prosince 2022. Podrobnosti lze najít na webu https://www.stredoceskykraj.cz/web/zivotni-prostredi/zemedelstvi-potravina.
Středočeský šupináč je soutěž organizovaná Středočeským krajem a Středočeským územním svazem Českého rybářského svazu o nejlepší rybářský úlovek v daném roce. Zúčastnit se může každý držitel rybářského lístku a povolenky k lovu na revírech ČRS na území Středočeského kraje, jenž má trvalý pobyt na území Středočeského kraje. Vyhodnocení a předání cen se uskuteční na výstavišti v Lysé nad Labem při příležitosti konání Středočeských dožínek na podzim 2022. Přihlašování do letošního 13. ročníku je možné až do 10. září 2022. Bližší informace jsou k dispozici na https://www.stredoceskykraj.cz/web/zivotni-prostredi/rybarstvi-supinac.
Doposud bylo možné se do obou soutěží přihlašovat pouze vyplněním a zasláním tištěných formulářů. V rámci podpory digitalizace a moderních technologií chce Středočeský kraj vyjít účastníkům vstříc a umožnit jim přihlášení do soutěže kromě papírové formy přihlášek i formou elektronického formuláře. Pro aktuální ročníky obou soutěží jsou proto k dispozici také níže uvedené webové formuláře v aplikaci ArcGIS Survey123.
Potravinářský výrobek Středočeského kraje – webový formulář:
Věříme, že nové webové formuláře umožní snadnější, rychlejší a levnější způsob přihlašování a přispějí k větší atraktivitě obou soutěží zejména pro mladou generaci.
Potravinářský výrobek Středočeského kraje je soutěž zaměřená na podporu propagace malých a středních potravinářských výrobců v regionu, kterou organizuje Středočeský kraj již od roku 2007. Kvalifikované vyhodnocení potravinářských výrobků přihlášených do soutěže provádí hodnotitelská komise, jejíž členové jsou oprávněni provádět smyslové hodnocení potravinářských výrobků.
Pro 17. ročník a další ročníky soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje byly rozšířeny kategorie pro oceňované výrobky. Od roku 2023 je tak možné přihlašovat výrobky do 9 kategorií:
I. Mlýnské a pekárenské výrobky, včetně cukrářských
II. Mléko, mléčné výrobky
III. Alkoholické a nealkoholické nápoje
IV. Masné výrobky
V. Med a výrobky ze včelího medu
VI. Veganské výrobky
VII. Bezlepkové nebo bezlaktózové potraviny
VIII. Biopotraviny
IX. Ostatní potravinářské výrobky
Vyhlášení soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje probíhá tradičně na Středočeských dožínkách, vyhlášení výsledků bývá součástí jarní výstavy Zemědělec na výstavišti v Lysé n. L. Nejlepší v každé kategorii získají certifikát Potravinářský výrobek Středočeského kraje, který opravňuje výrobce po dobu dvou let užívat na výrobku ochrannou známku s logem soutěže. Kromě toho se mohou bezplatně prezentovat ve stánku Středočeského kraje na jarní i podzimní výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem.
Přihlášky do letošního 18. ročníku je možné podávat až do 31. prosince 2024, a to dvěma způsoby:
vyplněním tištěné přihlášky (přílohy 1, 2 a 3 níže uvedených Zásad pro udělení ocenění „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“) a jejím zasláním na adresu: Krajský úřad Středočeského kraje, Odbor životního prostředí a zemědělství, Zborovská 11, 150 21 Praha 5, v zalepené obálce s označením „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“.