Agregátor obsahu

Zpět Záchranka dostane peníze na nové vozy

Celkem 7 milionů korun získá středočeská zdravotnická záchranná služba od České kanceláře pojistitelů z takzvaného Fondu zábrany škod. Peníze záchranka využije na nákup sanitky typu C, dosahového vozidla, vozidla pro inspektora provozu a vozidla rychlé lékařské pomoci v setkávacím systému. Na nákup těchto vozů ZZS využije ještě zhruba 2,5 milionu korun ze svého fondu investic. Radní dnes se záměrem souhlasili.

„Obnova vozového parku středočeské záchranky je pro kvalitní fungování této služby nezbytná. Zastaralá vozidla přinášejí kromě menšího komfortu pro pacienty i zaměstnance také zvýšené náklady na provoz a na opravy. Proto se o modernizaci vozového parku průběžně staráme. Pokud na nákup nových vozů získáme prostředky z jiných zdrojů, je to samozřejmě jen ku prospěchu věci,“ uvedl náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Fond zábrany škod spravuje Česká kancelář pojistitelů jako profesní organizace pojistitelů oprávněných na území České republiky provozovat pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, kteří do tohoto fondu přispívají.  Tyto finanční prostředky jsou rozdělovány mezi složky Integrovaného záchranného systému a subjekty realizující projekty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na silnicích.


© foto ZZSSK