Agregátor obsahu

Zpět Hostivické gymnázium rozšíří svou kapacitu, učebny vzniknou díky půdní nástavbě

Gymnázium Hostivice rozšíří svou kapacitu, a to díky nové půdní nástavbě. Krajští radní na svém dnešním zasedání schválili uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem stavebních prací. Předpokládaný termín zahájení stavebních prací je letos v březnu a ukončení do 12 měsíců.

Je to další krok ke zvýšení dostupnosti gymnaziálního vzdělání v okrese Praze-západ. Stavba přijde na 43,4 milionu korun, kraj ji bude hradit z vlastního rozpočtu. Vznikne šest nových učeben se zázemím, kabinet a serverovna. Díky nástavbě hostivického gymnázia bude možné otevřít další třídu čtyřletého gymnázia, každý rok tak bude přijímáno o 30 žáků více, což znamená navíc 120 žáků ve všech ročnících,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Nová půdní vestavba v hostivickém gymnáziu vznikne ve čtvrtém nadzemním podlaží, resp. v podkroví. Do nového patra bude přístup řešen bezbariérově výtahem.

Středočeský kraj se snaží gymnaziální kapacity zvyšovat i v dalších lokalitách zatížených rychlým nárůstem počtu obyvatel. Chystá se například rozšíření gymnázia v Říčanech nebo přístavba gymnázia v Berouně. Zcela nové gymnázium kraj vybuduje v Černošicích.