Agregátor obsahu

Zpět Kraj podporuje modernizaci škol, přispěje na projekty

Modernizace středních škol ve středních Čechách pokračuje. Rada dnes schválila další kofinancování a předfinancování projektů, které vedou například k posílení odborné praxe prostřednictvím nových učebních pomůcek či učeben.

Poděbradská SZeŠ a SOŠ připravila projekt pro obor Agropodnikání. „Aby byli žáci připraveni na výkon svého budoucího povolání, je dobré, aby se už ve škole naučili obsluhovat moderní techniku. Poděbradská zemědělská škola proto využila národní dotační program ministerstva zemědělství a požádala o peníze na nákup traktoru s oboustranným pluhem. Rada kraje schválila poskytnutí částky 1,8 milionu korun na kofinancování a předfinancování projektu,“ uvedl radní Milan Vácha. Spoluúčast kraje je 185 000 korun.

Druhý materiál, o kterém dnes radní jednali, byl projekt odborné učebny pro přírodní vědy na Střední zdravotnické škole v Berouně, který je realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.I v případě berounské zdravotnické školy jde o další zvýšení kvality výuky, tentokrát především pro obor Zdravotnické lyceum. Jak ukázaly letošní přijímací zkoušky, o lycea je ve středních Čechách zájem a je to cesta, jak rozprostřít zájem nadaných žáků i na jiné školy, než jsou gymnázia. Proto je dobré, že díky dotaci z IROP budeme moci vybudovat moderní učebnu pro výuku přírodovědných předmětů,“ řekl Milan Vácha.  Předmětem projektu je právě vybudování a vybavení moderní odborné učebny pro výuku přírodovědných předmětů (chemie, fyzika, biologie) a laboratorní cvičení. Tato učebna vznikne rekonstrukcí stávající klasické učebny. V rámci projektu budou vybudovány i dva kabinety, bezbariérové WC a bude zakoupen schodolez pro zajištění bezbariérového přístupu do učebny.


© foto SZŠ Beroun