Agregátor obsahu

Zpět Peníze do škol a školských zařízení tentokrát poslouží hlavně na stavební úpravy

Do krajských škol a školských zařízení míří další peníze na opravy a investice. Radní schválili žádosti krajských škol a školských zařízení za celkem 7,2 mil. Kč.

Rada projednala žádosti celkem devíti krajských příspěvkových organizací. „Schválili jsme žádosti dalších škol a školských zařízení. Využití peněz z fondu investic si navrhují podle svého uvážení a svých priorit. Žádosti se tentokrát týkaly především stavebních úprav ve školách, nebo například pořízení nového vybavení do školních kuchyní,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Například mělnické gymnázium potřebuje zrekonstruovat požární schodiště, které je v havarijním stavu. Výměna starého schodiště za nové přijde na 968 000 korun. Rakovnické gymnázium požádalo o souhlas s využitím svého fondu investic na opravu zadního schodiště školy, která v letošním roce slaví 190. výročí svého založení. VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora požádala o souhlas s použitím částky 2,65 mil. Kč. Chce pořídit například nové vybavení do školní kuchyně a kotel do domova mládeže v ulici Kvapilova. V druhém objektu domova mládeže na Komenského náměstí dojde na první etapu výměny oken, která jsou v havarijním stavu. Současně budou opraveny římsy, okapy a po výměně oken vše završí oprava fasády. Střední zemědělská škola Čáslav chce za 440 000,00 Kč pořídit novou klimatizační jednotku do školní kuchyně.