Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj bude reprezentovat bezmála devadesát sportovců

Středočeský kraj vyšle na Hry XI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2025 svou kompletní výpravu. Její start na hrách, které se uskuteční v Moravskoslezském kraji, dnes schválili radní. Náš kraj bude reprezentovat 88 sportovců.

Osmaosmdesát sportovců bude příští rok reprezentovat Středočeský kraj na Hrách XI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2025. Olympiáda se bude konat ve vybraných místech Moravskoslezského kraje v posledním lednovém týdnu. „ Jde o vrcholnou, republikovou, multisportovní akci krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žákyň a žáků,“ podotýká Milan Vácha, radní pro oblast vzdělávání a sportu a pokračuje: „ Sportovní zápolení se uskuteční v 11 sportech a výtvarné, korespondenční soutěži.

Středočeský kraj vyšle kompletní výpravu tj. 123 osob ve složení 88 sportovců, 32 trenérů a servismanů, a 3 vedoucí výpravy. „ Věříme, že naši sportovci naváží na vynikající úspěchy z minulých zimních olympiád v Karlovarském a Královéhradeckém kraji, kdy po velkých bojích obsadili historicky nejlepší 4. místa a budou opět důstojně reprezentovat náš kraj,“ uzavírá Milan Vácha.