Agregátor obsahu

Zpět Zastupitelstvo schválilo dar ve výši 2,45 mil. korun na nové speciální vozidlo pro Český červený kříž

Středočeský kraj věnuje kolínskému Oblastnímu spolku Českého červeného kříže 2,45 mil. korun na nové speciální vozidlo, které bude sloužit k poskytování humanitární pomoci při mimořádných událostech. Poskytnutí daru dnes schválilo krajské zastupitelstvo.

Vozidlo bude připraveno na využití kdekoli ve Středočeském kraji, nejen pro oblast Kolínska. ČČK je přítomen u velkých požárů jako zázemí při dohašování, je také u mimořádných událostí různého typu. Součástí automobilu bude zázemí pro psychologickou a krizovou intervenci, současně bude sloužit třeba i jako zázemí pro záchranáře,” uvedla hejtmanka Petra Pecková.

V rámci dohody o spolupráci a o plánované pomoci na vyžádání, uzavřené mezi HZS Středočeského kraje, Středočeským krajem a nestátními neziskovými organizacemi v roce 2016 (Koordinační platforma Panel Středočeského kraje), patří Český červený kříž mezi strategické partnery, kteří zajišťují řízení a koordinaci činností při řešení mimořádných událostí většího rozsahu na území celého kraje. Český červený kříž pomáhal například při covidové pandemii nebo při uprchlické krizi vyvolané válkou na Ukrajině, stejně jako při velkých požárech a jiných mimořádných událostech v celém kraji.

Poskytnutí daru na nové vozidlo doporučil i Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje. Vozidlo bude upraveno tak, aby bylo umožněno efektivně poskytovat potřebnou péči a pomoc co nejširšímu okruhu osob v místě řešení mimořádné události.


© ilustrační foto

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00