Agregátor obsahu

Zpět Domov se zvláštním režimem ve Vojkově nabídne 11 nových míst

Domov se zvláštním režimem ve Vojkově na Sedlčansku navýšil svou kapacity díky opravě přilehlé nevyužívané budovy. Rekonstrukce byla dokončena na začátku srpna, slavnostní otevření se bude konat v září. Radní na dnešním zasedání schválili převod dílčích finančních prostředků na úhradu nákladů rekonstrukce.

Domov Vojkov je příspěvkovou organizace kraje s kapacitou 109 lůžek. Zařízení poskytuje 2 sociální služby – domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. „ Reflektujeme poptávku klientů a potřebu navyšování kapacit sociálních zařízení tohoto typu, a proto kvituji, že se domov dočkal rozšíření o 11 lůžek, a tím dojde samozřejmě i ke zvýšení komfortu klientů", doplňuje radní pro sociální oblast Martin Hrabánek. Celkem se jedná o prostředky na předfinancování a kofinancování projektů v celkové výši 10,9 milionu korun. Celkové náklady na rekonstrukci budovy, včetně vybavení, jsou 31,6 mil. Kč, z toho je dotace od MPSV 6,7 mil. Kč.

V domově se zvláštním režimem personál pečuje hlavně o pacienty nad 60 let, kteří trpí chronickými duševními onemocněními, stařeckou demencí nebo Alzheimerovou chorobou. Zařízení využívá budovu renesančního zámku a rovněž areál přilehlého zámeckého parku.


© foto Domov Vojkov