Agregátor obsahu

Zpět Kraj chce opravit další kilometry silnic

Krajská správa a údržba silnic v dalších letech opraví silnice u Mnichova Hradiště, v mladoboleslavské městské části Debř, průtah Bukovna a komunikaci v ulici Branžežské v Kněžmostu. Radní schválili projektové záměry a posunuli je do investičního Zásobníku akcí 2021+. Na akce bude kraj žádat dotace. Pokud je získá, může rovnou začít se stavbou. Projekty by měly vyjít na 123,243 milionu korun.

Kraj se chce pustit do opravy řady krajských silnic. Radní na svém dnešním zasedání schválili projektové záměry a jejich zařazení do investičního Zásobníku akcí 2021+. Žádat na ně bude dotace z Evropské unie (IROP, ITI) i Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Pakliže je dostane, může kraj po dokončení přípravy okamžitě začít se stavebními pracemi.

Konkrétně jde o průtah Bukovna, silnici II/268 u mostu v Mnichově Hradišti, silnici III/2687 v Branžežské ulici v Kněžmostu a opravu komunikace III/2766 v mladoboleslavské části Debř,“ jmenuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy s tím, že úseky vykazují poruchy, jsou nedostatečně odvodněné atd. Práce by měly být hotové v následujících dvou letech. Co se týče délek opravených silnic, pak v Bukovně hovoříme o víc než osmi stech metrech, v Mnichově Hradišti sedmi stech metrech, v Kněžmostu bezmála tisíci metrech a v Debři více než pěti stovkách metrů.


© ilustrační foto Google, silnice III/2766 Debř