Agregátor obsahu

Zpět Benešovská zemědělská škola plánuje modernizaci prostor pro odbornou výuku

Benešovská Střední zemědělská škola a VOŠ připravuje modernizaci prostor pro odbornou výuku. Radní dnes projektový záměr v hodnotě 32,3 milionu korun schválili včetně způsobu financování.

Modernizací dojde ke zkvalitnění podmínek pro výuku napříč obory střední zemědělské školy v rámci odborných předmětů. Realizace škole umožní zohlednit současné trendy ve výuce a vzdělávat odborníky ve svém oboru, kteří budou připraveni najít dobré uplatnění na trhu práce,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

V rámci projektu budou modernizovány stáje pro chov skotu, odborné učebny i laboratoře. Počítá se s novou dílnou pro výuku zahradnických praxí včetně závlahového systému, dílnou pro údržbu zemědělské mechanizace i zázemím pro pedagogy. „ Díky vybavení dvou odborných tříd výpočetní technikou budou žáci a studenti moci využívat nový odborný software pro rostlinnou i živočišnou výrobu, veterinární software nebo software pro výuku odborných předmětů v anglickém jazyce,“ dodal radní.

Celkové odhadované náklady na projekt jsou 32,3 milionu korun. Škola bude žádat o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 90 % nákladů. Krajští radní dnes schválili pomoc s financováním v případě realizace – kraj poskytne 3,084 mil. korun na spolufinancování a 28,3 mil. korun na předfinancování. Práce by měly začít v příštím roce a dokončení se předpokládá v roce 2027.

Nejedná se však o jediné plánované investice, které školu čekají. Od letošního roku má benešovská zemědělská škola ve správě i areál od Školního statku Středočeského kraje, který bude také vyžadovat modernizaci,“ připomněl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.


© foto Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola v Benešově

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00