Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj nabízí k prodeji nemovitosti v obci Jesenice u Rakovníka za vyvolávací cenu pět milionů korun

Rada Středočeského kraje schválila prodej nemovitostí v obci Jesenice u Rakovníka formou výběrového řízení. Vyvolávací cena je stanovena na pět milionů korun. Jedná se o bývalé učebny, garáže a dílny Střední školy a Základní školy Jesenice.

Rozhodnutí o prodeji komentuje radní pro oblast majetku a investic Libor Lesák: Již na začátku našeho působení v čele Středočeského kraje jsme deklarovali cíl identifikovat v majetku kraje nepotřebný majetek. Také tento areál patří do této kategorie. Pro budovy a pozemky bývalé Střední školy a Základní školy Jesenice u Rakovníka nemáme žádné uplatnění, proto je nabízíme do prodeje formou výběrového řízení, tedy prodej nejvyšší nabídce.“

Nemovitosti jsou situované v zástavbě obce Jesenice, v blízkosti středu obce, se zajištěným přístupem a příjezdem z obecní komunikace. Stavba pochází pravděpodobně z počátku minulého století, původně byla využívaná jako pila. Minimálně od roku 1981 byl areál využíván jako střední odborné učiliště. V roce 1981 byly na budovách provedeny udržovací stavební práce (opravy některých střech, omítek a podlah). Objekt je napojen na obecní vodovod a kanalizaci. Vytápění bylo ústřední, zdrojem byl kotel na pevná paliva, v současné době není funkční. Nemovitosti jsou v současné době pronajímány společnosti WALLKEY, s. r. o., za necelých 22 tisíc měsíčně.

Středočeský kraj vypisuje výběrové řízení na prodej areálu již po třetí. V loňském roce se opakovaně nepřihlásil žádný zájemce. Původní vyvolávací cena byla 9,4 milionů korun, což byla odhadní cena nemovitostí, při druhém pokusu byla cena snížena na 7 milionů korun, ovšem ani za tuto cenu se areál prodat nepodařilo. „ Věřím, že za vyvolávací cenu pět milionů korun se již kupec najde,“ uvádí radní Lesák.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00