Agregátor obsahu

Zpět Dvě krajská sociální zařízení se dočkají rekonstrukce. V Domově u Anežky vznikne přístavba s 18 novými lůžky

Radní na dnešním zasedání schválili vyhlášení dvou podlimitních veřejných zakázek v krajských sociálních zařízeních. Jedná o se o přístavbu v Domově U Anežky a také rekonstrukci komunikací v areálu Domova Pod Lipami Smečno.

Domov u Anežky v obci Luštěnice plánuje přístavbu budovy, ve které se bude nacházet nová jídelna s kuchyní a také společenské prostory pro klienty . „Díky přístavbě dojde k rozšíření domova o jedno patro s 18 novými lůžky. V současnosti v zařízení je 62 klientů, kteří bydlí v 31 dvoulůžkových pokojích,“ upřesňuje radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek. Zařízení funguje jako domov se zvláštním režimem a pečuje o klienty s chronickými duševními onemocněními, nejčastěji se stařeckou demencí, kteří již nezvládají péči sami o sebe a každodenní úkony bez pomoci druhých. Předpokládané náklady činí 102 milionů korun.

Druhé vyhlášení veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení se týká Domova pod Lipami v Smečnu, který je jednou z největších krajských příspěvkových organizací a provozuje domov pro seniory, domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení a týdenní a denní stacionář pro seniory. V domově plánují opravit stávající komunikace v areálu zámeckého parku, ve kterém se sociální zařízení nachází. „Cílem je zajistit bezpečný provoz a především pohyb klientů a zaměstnanců domova. Odhadem by rekonstrukce měla vyjít na 21 milionů korun,“ upřesňuje radní Hrabánek.