Agregátor obsahu

Zpět Kraj poskytne necelý milion korun na zajištění sociální péče pro klienty uzavřených poboček sociální organizace Včelka na Berounsku

Necelý milion korun na zajištění sociálních služeb pro klienty uzavřených poboček Včelka na Berousnku schválilo krajské zastupitelstvo. Organizace Včelka na Berounsku ukončila činnost několika svých poboček, kraj proto finančně podpořil celkem 4 organizace, Digitus Mise, z.ú., Socius, z,ú., Charita Beroun a Domov Na Výsluní v Hořovicích, které se bývalých klientů organizace Včelka ujmou.

Na zajištění sociálních služeb pro bývalé klienty organizace Včelka schválila krajská rada přidělení celkem tří individuálních dotací. Radní pro sociální oblast Martin Hrabánek uvádí: „V souvislosti s ukončením poskytování sociálních služeb ze strany organizace Včelka na Berounsku zůstaly desítky jejich klientů bez zajištěné péče. Jsem opravdu rád, že se nám tyto služby podařilo zajistit, a že klienti organizace Včelka nezůstali bez pomoci. A děkuji především organizacím, které se o bývalé klienty organizace Včelka postarají.“ Organizace Včelka ukončila na Berounsku činnost na konci července tohoto roku. Na zabezpečení sociálních služeb pro klienty této organizace dohodl kraj s celkem čtyřmi poskytovateli. Pečovatelské služby zajistí kromě Domova Na Výsluní v Hořovicích také organizace Digitus Mise a Charita Beroun. Organizace Socius z.ú. pak pro bývalé klienty organizace Včelka zajistí terénní odlehčovací služby.