Agregátor obsahu

Zpět Kraj půjčí 4 miliony organizaci Život Plus na Obnovu stacionárního zařízení tísňové péče

Krajské zastupitelstvo odsouhlasilo poskytnutí návratné finanční výpomoci 4 mil. korun pro organizaci Život Plus na Obnovu stacionárního zařízení Tísňové péče. Finance kraj poskytl v rámci předfinancování projektu Ministerstva pro místní rozvoj. Organizace vrátí finance ihned po vyplacení dotace MPSV, nejpozději do konce března 2024.

Důvody poskytnutí financí vysvětluje radní pro sociální oblast Martin Hrabánek: „Organizace Život Plus se na nás obrátila s prosbou o pomoc při financování projektu Obnova stacionárního zařízení pro tísňovou péči, na kterou obdrží finance z integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj. Jedná se tedy o finanční prostředky, kterými potřebují překlenout období do obdržení financí z dotačního programu, aby nedošlo k dopadu na Cash Flow.“ Poskytnuté finanční prostředky organizace vrátí ihned po obdržení financí od MPSV, nejpozději do 31. 3. 2023.

Organizace Život Plus, z. ú. poskytuje tísňovou péči seniorům či zdravotně postiženým občanům. Jedná se o terénní službu, kterou se poskytuje nepřetržitá distanční hlasová a elektronická komunikace osobám vystaveným stálému vysokému riziku ohrožení zdraví nebo života v případě náhlého zhoršení jejich zdravotního stavu nebo schopností. Z dotačního programu MPSV organizace pořídí celkem 7 automobilů na alternativní pohon a 180 ks zařízení asistenční technologie.