Agregátor obsahu

Zpět Vedení Středočeského kraje pokračuje v roce 2024 ve svých výjezdech do regionů. Včera hejtmanka Petra Pecková i radní zamířili do ORP Černošice a jeho okolí.

První zastávkou vedení kraje byl internetový prodejce Alza.cz, a to na jeho chrášťanské pobočce. Navštívili zázemí společnosti, prodejnu, ale i moderní automatické sklady. Logistické centrum je založeno na unikátní skladové technologii a moderní manipulační technice. Skladovací plocha činí 48 000 m2, přičemž zboží ze skladu je distribuováno po celé Evropě.  V rámci jednání se diskutovalo například o možnostech spolupráce s místními středními školami. Další zastávkou radních byla soukromá mateřská, základní a střední Škola da Vinci v Dolních Břežanech. Zajímavostí například je, že škola kombinuje různé přístupy ke vzdělávání a používá slovní a formativní hodnocení. Poté již následovala cesta do blízkých Řevnic. Nejdříve se delegace vydala do řevnického DŘEVÁKA, starého nádražního překladiště z konce 19. století, které prošlo velikou rekonstrukcí. Prostor má nyní ve správě ZUŠ Řevnice a konají se zde mnohé kulturní akce. Dalším navštíveným místem byl Meandr, coworking a eventový prostor, který se rovněž zapojil do projektu Convention Bureau, který v roce 2023 spustila naše Středočeská centrála cestovního ruchu. Tento jedinečný program se věnuje takzvané "MICE turistice" v celém regionu, tedy konferencím a eventům pro předávání know-how mezi profesionály a odborníky. Vedení kraje poté zavítalo do kavárny poskytující chráněná pracovní místa Modrý domeček. U dobré kávy je s historií tohoto sociálního podniku seznámila jednatelka Zuzana Dudáková, pro níž se stal Modrý domeček druhým domovem. Hlavním posláním kavárny je vytváření důstojných podmínek pro zaměstnávání lidí se zdravotním hendikepem. 

Návštěvu vedení Středočeského kraje ukončilo v Černošicích, a to setkáním s okolními starosty a debatou s občany v městském sále.