Agregátor obsahu

Zpět Výjezd krajského vedení do Lysé nad Labem a okolí

Vedení  Středočeského kraje se v úterý 27. února vydalo v rámci svých pravidelných výjezdů do regionů do města Lysá nad Labem.  První ranní zastávkou byla firma, která se specializuje na cyklistické brašny a nosiče - Sport Arsenal. Ta sídlí na okraji Lysé nad Labem a najdete u nich široký sortiment nejrůznějších velikostí a střihů brašen na nejrůznější druhy kol.

Druhou zastávkou středočeské delegace byla SŠD Lysá nad Labem, P.O., na které se vyučují různé umělecké výtvarné obory, jako jsou například oděvní a grafický design nebo produkční činnost. Studenti se pravidelně zúčastňují soutěží mladých módních tvůrců, nejznámější je například  AVANTGARDA, která se pravidelně koná na výstavišti v Lysé nad Labem a žáci zde obsazují se svými návrhy a modely první příčky.

Další zastávkou byl městský úřad v Lysé nad Labem. Zde proběhla schůzka se starosty obcí s rozšířenou působností a radou města. Diskutovalo se nejen nad obchvaty Lysé nad Labem a Benátek nad Jizerou, ale také o hasičské zbrojnici či přípravách vybudování nového domova pro seniory, který nyní sídlí na zámku v Lysé.

Být v Lysé nad Labem a nenavštívit hodinářství L.HAINZ, které zajišťuje chod jednoho z největších turistických lákadel Česka - staroměstského orloje, je prostě nemyslitelné. A tak poslední zastávka středočeské delegace, před diskuzí s občany, byla právě v rodinném podniku Hainz, v hodinářství, kde se toto řemeslo dědí po staletí z generace na generaci. Hodinářství Hainz bylo založeno v roce 1836 hodinářem a radním Ludvíkem Hainzem. Paní Nesnídalová je již 6. generací, její syn dokonce 7. generací, která se hodinářství věnuje. Specializací firmy je výroba mechanických věžních hodin, které její zaměstnanci staví stejně, jako jejich předchůdci v druhé polovině 19. století. Mariana Nesnídalová tak všechny přítomné seznámila s výrobou a představila hodinářské mistry i tovaryše.

V půl páté začala na městském úřadě v Lysé diskuze s občany, která pravidelné výjezdy radních do regionů tradičně zakončuje.