Agregátor obsahu

Zpět Gymnázium v Brandýse chystá nové odborné učebny za 14,4 milionu korun, další školy plánují opravy a údržbu

Bezmála 8,8 milionu korun použijí krajské školy na investice a velké opravy. Radní dnes projednali žádosti několika škol a s navrhovanými záměry souhlasili. Jde například o výměnu podlah, rekonstrukci osvětlení nebo novou výmalbu. Rada kromě toho schválila vyhlášení veřejné zakázky na dodávky nábytku, ICT techniky a vybavení v hodnotě 14,4 mil. korun pro nové odborné učebny na Gymnáziu J. S. Machara v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi.

 

„Je běžné, že jednou za čas je potřeba vyměnit dosluhující vybavení, vymalovat, modernizovat učebny, osvětlení nebo třeba zateplit fasádu, abychom ušetřili za vytápění. Všechny navržené akce jsou potřebné, a proto jsme je podpořili. Krajský majetek potřebuje průběžnou údržbu, abychom pak neřešili velké problémy,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

 

Například SOU Kladno Dubská chystá výměnu linolea a nákup nového nábytku pro Hasičské výukové centrum, to vše celkem za 800 000 korun. SPŠ Mladá Boleslav plánuje přes prázdniny postupně vymalovat prostory školy. Výmalba se bude týkat všech učeben, tělocvičny, kuchyně s jídelnou i toalet. Všechny prostory musí být vymalovány před začátkem nového školní roku, aby splňovaly potřebné hygienické standardy. Celkové náklady na akci budou 1,5 milionu korun. Gymnázium Hostivice nechá v celé budově školy vyměnit osvětlení. Cílem je snížení energetické náročnosti budovy a dosažení delší životnosti svítidel, a s tím i snížení provozních nákladů spojených s údržbou a případnou výměnou. Celkové náklady budou 2 000 000 Kč.

 

Rada dnes také schválila vyhlášení veřejné zakázky na dodávky nábytku, ICT techniky a učebních pomůcek z oblasti chemie, informatiky a polytechniky pro Gymnázium J. S. Machara v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi. Zakázka v hodnotě 14,4 mil. korun je realizována v rámci projektu „Odborné učebny G Brandýs – Gymnázium J. S. Machara“ za finanční podpory Integrovaného regionálního operačního programu.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00