Agregátor obsahu

Zpět Kraj finančně podpoří 8. ročník Dnů lidové architektury 2024. Rada schválila příspěvek 250 tisíc korun

Rada Středočeského kraje schválila finanční podporu 250 tisíc korun pro 8. ročník Dnů lidové architektury. Letošní ročník, zaměřený na tradiční vesnické statky se uskuteční 3. srpna 2024 na statku U Cinků v Obci Ledčice na Mělnicku.

Krajskou podporu vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Jsem potěšen, že jsme také na rok 2024 schválili finanční podporu pro akci ‚Dny lidové architektury Středočeského kraje‘. Letošní ročník se zaměří na statky a vesnickou architekturu, přiblíží sepětí člověka a krajiny, objasní význam lidového stavitelství a posílí odpovědnost za jeho zachování. Budeme moci nahlédnout do života našich předků, jak pracovali a bavili se, jak bydleli nebo jak se oblékali. Je nezbytné chránit historické památky, které nám dokládají, jak žili naši předkové, a jsem opravdu rád, že se nám to již v mnoha případech úspěšně daří.“

Letošní ročník tradiční akce Dny lidové architektury se uskuteční 3. srpna 2024 na statku U Cinků v Obci Ledčice na Mělnicku. Pro návštěvníky bude připraven bohatý kulturní program s ukázkami tradičních i novodobějších lokálních řemesel, proběhne již tradiční ocenění Mistrů řemeslné výroby a na místě budou k dispozici i komentované prohlídky statku. Pro zájemce z řad odborníků i široké veřejnosti budou připraveny rovněž odborné semináře a tematické výstavy.

 

.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00