Agregátor obsahu

Zpět Kraj vybral kontrolora silničních staveb

Radní vybrali firmu, která bude pro Krajskou správu a údržbu silnic zajišťovat kontroly nejen silnic, ale i zdí a tarasů na všech silnicích Středočeského kraje. Kraj doposud zajišťoval běžnou kontrolu, včetně různých diagnostik. V tomto samozřejmě bude i nadále pokračovat. Vysoutěžená cena zakázky je 33 milionů korun.

Středočeský kraj bude mít mezi lety 2024 až 2028 zasmluvněného dodavatele pro mimořádné prohlídky silničních staveb v celém regionu. Radní na svém dnešním zasedání odsouhlasili výběr firmy, která bude práce provádět. „ Jde rámcovou dohodu na mimořádné prohlídky těles silnic a opěrných, zárubních, obkladních, parapetních zdí a tarasů. Dodavatel by vždy provede hodnocení tělesa a konstrukcí, navrhne nezbytná opatření pro prodloužení životnosti objektu, vypracuje dopravně-inženýrské opatření na přilehlé silnici včetně jeho projednání, zpracuje návrh na diagnostiku, připraví zjednodušenou projektovou dokumentaci na opravu a další práce,“ vysvětluje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) bude i nadále zajišťovat běžné kontroly staveb, včetně různých diagnostik. Na těchto projektech správa spolupracuje s celou řadou odborníků. Rámcová smlouva bude platná až do roku 2028. „ Na základě dohody bude zadavatel, tedy Krajská správa a údržba silnic, zadávat jednotlivé objednávky podle aktuálních potřeb,“ říká Karel Bendl.

Mimořádnou prohlídkou se rozumí vyhotovení hodnocení existující silnice a další stavební konstrukce, která byla původně navržena, vypočtena a provedena na základě přijatých inženýrských zásad či pravidel, a také pro konstrukce provedené na základě kvalitní řemeslné práce, dlouhodobých zkušeností a obecně platných profesionálních postupů. Hodnotí se například degradace tělesa a konstrukcí vlivem vnějších vlivů. Například korozí. Mimořádné prohlídky musí být vždy v souladu s aktuálními technickými předpisy.

Zakázku získalo sdružení firem Pontex a PRAGOPROJEKT.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace