Agregátor obsahu

Zpět Kraj zkonsoliduje stávající informace v mapách a doplní další území

Středočeský kraj zahájil další fázi rozvoje systému Digitální technické mapy. Radní na svém dnešním zasedání potvrdili vítěze veřejné zakázky na zhotovení dat základní prostorové situace, dopravní infrastruktury a technické infrastruktury, a to formou konsolidace stávajících informací a nového mapování.

Krajští radní na svém dnešním zasedání schválili výběr firmy, která zajistí další fázi rozvoje Digitální technické mapy. „ Jde o projekt DTM 2, který je, stejně jako jeho předchůdce, spolufinancovaný ze zdrojů EU. Tentokrát budou, mimo jiné, pořízena data základní prostorové situace v rozsahu 66,55 tis. ha a pořízena data dopravní a technické infrastruktury pro 229 vybraných obcí Středočeského kraje,“ přibližuje Jiří Snížek, náměstek hejtmanky pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.

Projekt tak svým obsahem navazuje na již funkční projekt Digitální technické mapy Středočeského kraje (DTM 1), kdy se pořizovala základní prostorová situace pro plochu zhruba 45 tis. ha, data k dopravní infrastruktuře silnic II. a III. tříd a data technické infrastruktury pro 110 obcí.

Připomínám, že obce, které nejsou zapojeny do projektu DTM 1 anebo do rozvojového DTM 2, jsou podle platné legislativy povinny zajistit a vložit data o infrastruktuře, kterou vlastní, do DTM. Všechny obce se dále musí zaregistrovat do Informačního systému DMVS jako vlastníci dopravní a technické infrastruktury (DTI) a vymezit si jejich rozsahy a části,“ připomíná Jiří Snížek.

Zakázku za více než 425 milionů korun s daní získá společnost DTM Střed 2024, kde správcem společnosti je firma HRDLIČKA. Odhadovaná částka za pořízení byla více než 460 milionů korun.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace