Agregátor obsahu

Zpět Krajské školy dostanou peníze z dotací

Kladenské sportovní gymnázium získá téměř 1,15 milionu korun na podporu přípravy sportovních talentů. Přijetí dotace od ministerstva školství určené pro gymnázia se sportovní přípravou dnes schválili radní. Rada kromě toho přijala ještě další dotaci z MŠMT, a sice 9,5 milionu korun z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci tzv. šablon.

„Kladenské sportovní gymnázium je jediná střední škola v kraji, která má obor vzdělání Gymnázium se sportovní přípravou. Sportovní aktivity jsou samozřejmě finančně náročné, a proto jsem rád, že část nákladů škole uhradí ministerstvo školství. Peníze z dotace může využít například na soustředění a přípravné akce, na trenérské, zdravotní, technické a servisní zabezpečení nebo vybavení sportovními potřebami,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Rada kromě toho přijala ještě další dotaci z MŠMT, a sice 9,5 milionu korun z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci tzv. šablon. Peníze si rozdělí šest krajských středních škol. „Krajské školy a školská zařízení využívají různé příležitosti, jak zajistit financování svých záměrů. Jedním z významných zdrojů jsou dotace. V rámci „šablon“ jde především o možnost podpořit činnost kariérových poradců, školních psychologů, inovativní vzdělávání pracovníků ve školství i žáků samotných. Jde o velmi důležité profese, které mohou žákům středních škol usnadnit studium i rozhodování o směřování dalšího profesního života,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský získaly SZeŠ Čáslav, Gymnázium Vlašim, SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora, Gymnázium Příbram, SOU stavební Benešov a ZŠ Mladá Boleslav.

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00