AKTUÁLNĚ: Informační linka k riziku povodní: 800 440 430

Agregátor obsahu

Zpět Nástup všemi dveřmi do autobusů rozšíříme na další linky

Pilotní projekt, při kterém Středočeský kraj ve spolupráci s Integrovanou dopravou Středočeského kraje (IDSK) testoval nástup všemi dveřmi na dvou autobusových linkách osvědčil.

Nástup všemi dveřmi do autobusů na PID linkách 519 a 705 se nám osvědčil, takže jej necháme v provozu dál. Od začátku listopadu chceme, po projednání s obcemi, na Kutnohorsku přidat linky 785, 805 a 481 a na Úvalsku linky 423 a 686. Přidáme také linku 409 na trase Velké Přílepy – Úholičky,“ potvrzuje Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

Nástup všemi dveřmi zrychluje nástup a vystup cestujících ve stanici, a zlepšuje dodržení jízdního řádu. „ Novinku kraj jsme pilotně testovali od května do konce července,“ doplňuje Petr Borecký a pokračuje: „ Chceme cestování lidem jednak zpříjemnit, aby nemuseli stát fronty u řidiče, a jednak zrychlit odbavení a minimalizovat zpoždění," řekl Borecký.

Kraj původně předpokládal mírné snížení tržeb. Podle radního ale naopak mírně vzrostly. Postupně by se měl nástup všemi dveřmi rozšířit na všechny linky v regionu. " Kromě těch, které končí a začínají v Praze, tam to vyžaduje souhlas Prahy, která to zatím nechce," doplnil radní.

Projekt pilotního provozu připravila společnost Integrovaná doprava Středočeského kraje (IDSK). Měl prověřit zejména to, jak budou nástup využívat cestující, jak ovlivní dobu, kdy stojí autobus v zastávkách, a počty cestujících odbavených řidičem.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00