Agregátor obsahu

Zpět Průmyslovka v Kutné Hoře bude mít nové elektro laboratoře a dílny

Kutnohorskou průmyslovku čeká modernizace za 39,3 milionu korun. Celkem bude vybudováno šest elektro laboratoří a rekonstrukcí projde i jeden komplex dílen. Většinu peněz škola získá z projektu IROP. Středočeský kraj nyní pomůže s předfinancováním a kofinancováním. Krajští radní dnes schválili poskytnutí 11 milionů korun.

Podporujeme modernizace našich škol, aby absolventi obstáli na trhu práce a vzdělávali se s novými výukovými pomůckami. Škola samozřejmě spolupracuje s firmami, kam chodí žáci většinou z vyšších ročníků na praxe, ale je důležité mít i moderní dílny a laboratoře přímo ve škole,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Cílem projektu Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Jazykové školy Kutná Hora je vybudování centra odborné přípravy v elektrotechnice, robotice, kybernetice a IT. Celkem bude vybudováno šest elektro laboratoří a zmodernizován jeden komplex dílen včetně zřízení bezbariérového přístupu k těmto laboratořím pomocí schodolezů. Stavební úpravy zahrnují také výměnu nevyhovujících podlahových krytin, elektroinstalace nebo nové osvětlení. Počítá se i s výměnou oken a opravou části střechy nad inovovanými laboratořemi.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace