Agregátor obsahu

Zpět Radní schválili rozdělení dalších 23 milionů korun pro středočeské dobrovolné hasiče

Středočeští dobrovolní hasiči dostanou od kraje téměř 23 milionů korun na nové hadice, hasicí přístroje a další věcné prostředky požární ochrany. Dnes o tom rozhodla rada kraje. Pro dobrovolné hasiče kraj na letošní rok vyhradil rekordních 81 milionů korun.

Pro každou obec jsou dobrovolní hasiči velmi důležitým a potřebným článkem integrovaného záchranného systému. Proto chceme, aby měli kvalitní vybavení, které jim usnadní jejich náročnou práci při zásazích,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.

Rozdělení první části dotací z Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS schválila rada kraje začátkem června. Šlo o žádosti o peníze na pořízení nových cisternových automobilových stříkaček, nových dopravních automobilů nebo požárních přívěsů a na podporu spolkové činnosti v celkové hodnotě 36 milionů korun. Dalších 21,1 mil. korun rozdělilo zastupitelstvo koncem června na výstavbu a rekonstrukce celkem 7 hasičských zbrojnic a na spolkovou preventivně výchovnou činnost krajskému sdružení dobrovolných hasičů. „ Nevyčerpané prostředky z fondu určené původně na hasičské zbrojnice jsme pak díky rozhodnutí zastupitelů převedli na věcné prostředky požární ochrany. Právě o ty mají dobrovolní hasiči největší zájem a původně alokované peníze na všechny žádosti nestačily. Nyní můžeme všem řádně podaným žádostem obcí vyhovět,“ dodala hejtmanka.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00