Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj ve spolupráci s Hlavním městem Prahou spouští Návštěvnickou hru – „Putování po střediscích ekologické výchovy Středočeského kraje a hlavního města Prahy“

Cílem hry je představit obyvatelům Středočeského kraje a Prahy vybraná zapojená střediska ekologické výchovy, kde mohou návštěvou tohoto ekocentra získat jeden ze 6 dílků skládačky, schematické mapy. Jednotlivé dílky skládačky – puzzle jsou vyrobené z dřevěné bukové překližky, na zadní straně jsou opatřeny magnetem.

„Navštivte pět zapojených ekocenter Středočeského kraje a alespoň jedno na území hlavního města Prahy a sestavte si celou skládačku. Střediska ekologické výchovy nabízí řadu zábavných akcí či aktivit a v rámci většiny středočeských si také můžete prohlédnout záchranou stanici pro zraněné živočichy. Nenechte si ujít ani výstavy v Domě Natura či Vodní dům Hulice,“ zve k zapojení Jana Skopalíková, radní pro životní prostředí a zemědělství Středočeského kraje.

Ve Středočeském kraji jsou zapojena všechna krajská střediska ekologické výchovy Středočeského kraje – Ekocentrum Huslík, Ochrana fauny ČR Hrachov, Naučné středisko ekologické výchovy Kladno – Čabárna, Ekologické centrum Orlov, Podblanické ekocentrum Vlašim a Vodní dům Hulice.

Na území hlavního města Prahy jsou zapojeny následující organizace – Lesy hl. m. Prahy (Ekocentrum Prales a Zookoutek Malá Chuchle), Dům ochránců přírody v Praze, Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy, Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr a Centrum popularizace ochrany přírody U studánky poznání.

Všechna pražská místa zapojena do hry sama o sobě stojí za navštívení. Toulcův dvůr loni vyhrál dvě prestižní ceny Adapterra awards, Zookoutek Malá Chuchle se postupně modernizuje. Většina z nich je navíc dostupná MHD. Doufám, že návštěvnická hra ještě více prohloubí zájem obyvatel, a především dětí o ekologii a budou se jí věnovat i nadále,“ říká náměstkyně primátora pro životní prostředí a klimatický plán Jana Komrsková.

Zapojte se do Návštěvnické hry a poznejte zajímavá zákoutí obou krajů, rozšiřte si své vědomosti v oblasti ochrany přírody nebo spojte návštěvu ekocentra s výletem do přírody. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie. Počet dílků skládačky je však omezen. Neváhejte tedy a udělejte si poznávací výlety po ekoncetrech obou krajů.


 


 

 

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00