Agregátor obsahu

Zpět Vedení Středočeského kraje se včera vydalo v rámci svých pravidelných výjezdů do regionů do Mnichova Hradiště a okolí.

První zastávkou byla tradičně škola, a to SOU Hubálov, jejichž absolventi jsou budoucími instalatéry, automechaniky, opraváři či strojní mechanici. Škola vznikla na místě bývalé továrny, která byla postavena na počátku dvacátého století Josefem Johnem pro účely mechanické tkalcovny. 

Návštěva krajské rady pokračovala na stavbě silničního mostu přes Jizeru mezi Klášterem nad Jizerou a Mnichovým Hradištěm. Původní most musel být kvůli nevyhovujícímu stavu zdemolován - podle vyjádření naší Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje byla problematická zejména statika krajních nosníků. Most je třetí nejdelší stavbou svého druhu na středočeské silniční síti. Delší už jsou jen mosty přes Labe v Kolíně a most přes Želivku v Brzoticích. Délka přemostění je 301 m, velikostí mostu a rozsahu prací odpovídají také investiční náklady na stavbu, které jsou 180 mil. Kč s DPH. Stavba byla zahájena v listopadu 2022, zprovoznění mostu plánujeme na začátek letošního prosince.

Další zastávkou byla také pobočka Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje (KSÚS) sídlící v Mnichově Hradišti. KSÚS zajišťuje údržbu silnic II. a III. tříd, včetně mostů, investuje a realizuje dopravní stavby v rámci Středočeského kraje. Ve stejné budově sídlí rovněž pobočka středočeské záchranky, kterou vedení kraje rovněž navštívilo.

Radní navštívili také Domov Modrý kámen. Funguje zde domov pro seniory s kapacitou 73 míst a domov se zvláštním režimem s kapacitou 28 míst.

Poté následovala již firma Kofola, která má ve městě svou výrobnu. Hlavními tématy byly výstavba nové skladovací haly, která nabídne další pracovní příležitosti a  kapacita dopravní infrastruktury v této části regionu.

Podvečer patřil občanům. V půl páté začala v komunitním centru diskuze, která tradičně ukončuje pravidelné výjezdy radních do regionů.


DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Na 28.5.2024 je naplánovaná další návštěva v regionu. Tentokrát do Příbrami a okolí. 





 

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00