Agregátor obsahu

Zpět Projekt "Přes bariéry s policií" pomohl sedmileté Natálce

Středočeská policie spolu s Kontem bariéry a významnými partnery projektu, Zdravotní pojišťovnou MV ČR a Středočeským krajem, předávali finanční dar 7leté Natálce, která z důvodu zdravotních komplikací potřebuje k zlepšení svého zdravotního stavu speciální neurorehabilitace. 

Přes bariéry s policií“ je sportovně-charitativní projekt středočeské policie, který se spolu se svými partnery – Konto bariéry, Zdravotní pojišťovna MV ČR 211 a Středočeským krajem snaží pomáhat handicapovaným dětem i dospělým k lepší mobilitě.

Projekt pomáhá již od roku 2018 a nyní již pomohl dvaadvacáté klientce, 7leté Natálce, která se narodila předčasně jako jedno z dvojčat s váhou pět set gramů a potýká se s kombinovaným postižením. I přes všechny zdravotní komplikace je Natálka holčička jako každá jiná – má ráda hračky, poslouchá hudbu a ráda se směje. Od září také navštěvuje 1. třídu ZŠ, což by nemohla bez významné péče a pomoci rodičů, speciálních pedagogů, pomoci stejně starého brášky Štěpána, ale zejména speciálních rehabilitací, které ji zdravotně posouvají dopředu.

Středočeští policisté vybírali v jarní části projektu, který je úspěšně realizován již od roku 2018, finanční prostředky pro Natálku právě na tyto speciální neurorehabilitace, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Požadavek byl vybrat částku alespoň 65 tisíc korun, aby mohla Natálka absolvovat více jak pět desítek těchto speciálních terapií.

Policisté a občanští zaměstnanci se středních Čech vybrali mnohem více – přes 108 tisíc korun. A spolu s příspěvky od dalších partnerů (ZP MV ČR 211 a Středočeského kraje) přesáhla cílová částka 135 tisíc korun.

V těchto dnech proběhlo na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje slavnostní předání šeku za účasti ředitelky Konta bariéry Jolany Voldánové, Středočeského kraje zastoupeného Romanem Svitákem, ZP MV ČR 211 a realizátorem projektu, ředitelem středočeské policie brigádním generálem Václavem Kučerou, s celkovou částkou 135 409 korun.

Současně partneři projektu předali ceny pěti studentům, kteří v rámci sportovní části projektu měli nejlepší a nadstandardní výkony při fyzickém testu, který absolvují možní zájemci o práci u policie jako jednu z podmínek přijímacího řízení (člunkový běh, běh na 1000 m, celomotorický test, kliky). Všichni ti, kteří dosáhli požadovaných 30 a více bodů obdrželi od středočeské policie vouger, který mohou v případě zájmu pracovat u středočeské policie uplatnit jako jednu ze splněných podmínek přijímacího řízení.

Komplexní informace o projektu a komu již pomohl, je uvedeno  zde.  Video z předávání šeku zde.

 

POŘADÍ JMÉNO BODY ŠKOLA
1. Adam Fridrich 96 Sportovní gymnázium Kladno
2.  Daniel Hájek 76 Manažerská akademie Beroun
3. Ondřej Manda 69 Gymnázium Dobříš
4.  David  Vosyka 69 SOŠ a SOU E. Beneše
5.  Adam Markulinec 67 Sportovní gymnázium Kladno