Agregátor obsahu

Zpět Destinační managementy Středních Čech si rozdělí 9,4 miliony korun

Zastupitelstvo Středočeského kraje odsouhlasilo rozdělení dotací ve výši 9,4 milionu korun pro 9 oblastních organizací destinačních managementů Středočeského kraje. Hlavním předmětem činnosti organizací destinačních managementů je podpora turistického ruchu v daném území.

Rozvoj destinačních managementů Středočeského kraje je tématem dotačního programu, který spadá do okruhu dotačních programů, jejichž hlavní náplní je podpora cestovního ruchu v regionu Středních Čech. Hlavním předmětem činnosti oblastních organizací pro destinační management je koordinace aktivit cestovního ruchu na daném území, zajišťují také kooperaci poskytovatelů služeb cestovního ruchu v rámci daného území s cílem podpořit turistický ruch v regionu. Na území Středočeského kraje působí 10 oblastních organizací, z nichž 2 působí na území Středních Čech pouze zčásti. Radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda vysvětluje: „ Oblastní organizace pro destinační management jsou našimi důležitými partnery pro rozvoj cestovního ruchu v rámci Středočeského kraje. Podařilo se nám opět navýšit finance v dotačním programu, takže pro letošní rok navrhujeme na podporu jejich aktivit rozdělit více než 9,4 milionu korun.“ Konkrétně bude rozděleno 1,13 milionu korun pro sedm organizací destinačních managementů působících zcela na území Středočeského kraje. Jsou to Turistická oblast Mělnicko-Kokořínsko, z.s, Berounsko, z.s., Posázaví o.p.s., Pojizeří a Polabí, z.s., Turistická oblast Kutnohorsko a Kolínsko z.s., Kraj blanických rytířů, z.s. a Kladensko – Slánsko, z.s. Další dvě organizace působící na území Středočeského kraje pouze zčásti, Sdružení Český ráj, z.s. a TOULAVA, o.p.s., dostanou shodně 760 tisíc korun.

Na území Středočeského kraje působí rovněž organizace destinačního managementu Brdy a Podbrdsko, z.s., jehož je Středočeský kraj zakládajícím členem. Finanční prostředky na podporu činnosti spolku jsou hrazeny formou členského příspěvku. Pro rok 2023 činil tento příspěvek 1,03 milionu korun.


© ilustrační foto Toulava.cz