Agregátor obsahu

Zpět Klub českých turistů získá dotaci necelý milion korun, doporučují radní

Rada kraje doporučila zastupitelstvu schválit individuální dotaci pro Klub český turistů. Na údržbu a značení turistických tras 900 tisíc korun a 150 tisíc na projekt Středočeská desítka 2024. O finálním schválení budou hlasovat krajští zastupitelé.

Obě dotace jsou určeny pro Klub českých turistů.  Ve Středočeském kraji je evidováno více než 6 500 km pěších značených tras, a více než 4 500 km cyklotras. Rada doporučila poskytnout Klubu na rok 2024 dotaci 900 tisíc na značení a údržbu turistických tras ve Středočeském kraji. „ Údržba a značení turistických tras jsou důležitou službou veřejnosti pro rozvoj cestovního ruchu v kraji. Systém turistických cest v České republice je často označovaný za nejlepší na světě. Síť cest je unikátní i kvalitou údržby a rozsahem. Na k valitně značené a udržované trasy pro pěší a cyklisty si lidé u nás již zvykli, jsou velkou pomocí pro domácí i zahraniční návštěvníky kraje, i pro samotné obyvatele kraje při pěších i cyklistických výletech za poznáním krás Středních Čech , “ uvádí radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Další doporučenou dotací pro Klub českých turistů ve výši 150 tisíc korun je na podporu projektu Středočeská desítka 2024, který organizuje Středočeská oblast Klubu. Radní Švenda vysvětluje: „ Středočeský kraj nabízí velké množství turisticky atraktivních míst. Díky turistické soutěži Středočeská desítka se daří přitáhnout k turistickému objevování širokou veřejnost.“ Jubilejní desátý ročník odstartuje Jarní sraz turistů v Kolíně, dalším pochodem bude Barrande a trilobit ve Skryjích a následovat bude pochod Krajinou Středních Čech, pochod Okolím Peček atd. Na závěr sezóny bude tradiční Podzimní setkání, čímž se turistická sezóna projektu Středočeská desítka uzavře.