Agregátor obsahu

Zpět Necelý milion korun pro Klub českých turistů odhlasovalo krajské zastupitelstvo

Zastupitelé schválili individuální dotace pro Klub český turistů. Na údržbu a značení turistických tras 900 tisíc korun a 150 tisíc na projekt Středočeská desítka 2024.

Obě dotace jsou určeny pro Klub českých turistů. Ve Středočeském kraji je evidováno více než 6 500 km pěších značených tras, a více než 4 500 km cyklotras. Kraj poskytne Klubu na rok 2024 dotaci 900 tisíc na značení a údržbu turistických tras ve Středočeském kraji. „Údržba a značení turistických tras jsou důležitou službou veřejnosti pro rozvoj cestovního ruchu v kraji. Systém turistických cest v České republice je často označovaný za nejlepší na světě. Síť cest je unikátní i kvalitou údržby a rozsahem. Na kvalitně značené a udržované trasy pro pěší a cyklisty si lidé u nás již zvykli, jsou velkou pomocí pro domácí i zahraniční návštěvníky kraje, i pro samotné obyvatele kraje při pěších i cyklistických výletech za poznáním krás Středních Čech, “ uvádí radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Další dotace, ve výši 150 tisíc korun, je na podporu projektu Středočeská desítka 2024, který organizuje Středočeská oblast Klubu českých turistů. Radní Švenda vysvětluje: „Středočeský kraj nabízí velké množství turisticky atraktivních míst. Díky turistické soutěži Středočeská desítka se daří přitáhnout k turistickému objevování širokou veřejnost.“ Jubilejní desátý ročník odstartuje Jarní sraz turistů v Kolíně, dalším pochodem bude Barrande a trilobit ve Skryjích a následovat bude pochod Krajinou Středních Čech, pochod Okolím Peček atd. Na závěr sezóny bude tradiční Podzimní setkání, čímž se turistická sezóna projektu Středočeská desítka uzavře.