Agregátor obsahu

Zpět Na opravy silnic v okolí Mníšku pod Brdy už kraj vybral stavební firmy

Středočeský kraj opět vylepší část své silniční sítě. Nechá totiž opravit komunikace z Mníšku pod Brdy do Nové Vsi pod Pleší, u Malé Hraštice a z Nové Vsi pod Pleší přes Voznici až k dálnici D4. Celkově by měly opravy vyjít na zhruba 131,71 milionu korun s daní. Radní na svém dnešním zasedání schválili dodavatele vzešlých z výběrových řízení.

Do tří etap jsou rozděleny opravy silnic v okolí Mníšku pod Brdy. Středočeský kraj, resp. Krajská správa a údržba silnic nechá opravit úseky silnic II/116 z Mníšku na křižovatku se silnicí III/11628 v Nové Vsi pod Pleší, zhruba šest stovek metrů dlouhý úsek silnice u Malé Hraštice a dále necelých osm kilometrů dlouhou spojnici Nové Vsi pod Pleší, Voznice a exitu 27 na dálnici D4.

„V prvním případě je nutné silnici nejen opravit, ale i upravit její šířkové parametry, nivelitu a zvýšit únosnost. U Malé Hraštice hovoříme o opravě komunikace s plošnými deformacemi, odlámaných krajnicích a výtluků. Mezí nájezdem na dálnici a Novou Vsí pod Pleší, na silnici III/11628 pak opět zvýšíme únosnost, šířkové parametry a nivelitu,“ jmenuje nutné opravy Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy a pokračuje: „Dnes jsme na zasedání rady schválili dodavatele staveb.“ Ve výběrových řízeních uspěly firmy M-silnice, PORR, ČNES a Silnice Group. 

Za opravu silnice z Mníšku do Nové Vsi kraj zaplatí 42,6 milionu korun s DPH, práce u Malé Hraštice vyjdou na 2,11 milionu korun s DPH, ty mezi Novou Vsí a dálnicí D4 pak na 87 milionů korun s daní. V návaznosti na uvolňování prostředků ze SFDI by mohla být stavby zahájeny již v příštím roce. První řidiči by se měli svézt taktéž v roce 2024.


* ilustrační foto