Agregátor obsahu

Zpět Projekt obědy do škol pokračuje i v příštím školním roce. Díky němu se daří zajistit stravování více než tisícovce středočeských dětí

I v příštím školním roce se Středočeský kraj zapojí do projektu „ Obědy do škol“. Díky projektu se daří zabezpečit bezplatné školní stravování pro děti ve věku od 2 do 26 let, které pocházejí z nízkopříjmových rodin. Schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 15,3 milionu korun.

Školy a školská zařízení, které se chtěly do projekty „ Obědy do škol“ zapojit, podávaly žádosti od 9.května do 22.května 2024. Podmínky splnilo 114 žádostí v celkové hodnotě přesahující 15,3 milionu korun. „ Díky navýšení alokace o 2,7 milionu korun podpoříme všechny schválené žádosti škol z řad našich příspěvkových organizací, ale i těch, které kraj nezřizuje,“ doplnil Michael Kašpar, náměstek hejtmanky pro oblast financí a dotací.

Nárok na bezplatné stravování mají děti ve věku 2–26 let, které jsou zapojeny do předškolního vzdělávání (mateřská škola) nebo jsou žáky/studenty základních škol či víceletých gymnázií, středních škol (SOŠ, SOU), vč. speciálních, kombinovaných či konzervatoří nebo navštěvují domovy mládeže a internátní zařízení, a zároveň jejich rodina pobírá dávky pomoci v hmotné nouzi anebo se ocitla v nepříznivé finanční situaci. Díky projektu dochází ke zlepšování podmínek pro řádný průběh školní docházky žáku a žáky a snižuje se riziko případného sociálního vyloučení.