Agregátor obsahu

Zpět Hrabalova chata hlásí vyprodáno. Zájem o návštěvu nové expozice je velký

Nová expozice v Hrabalově chatě slaví úspěch. Od jejího otevření se setkává s obrovským zájmem veřejnosti a většina nejbližších termínů návštěv je již vyprodána. Od poloviny května do chaty zavítalo více než 400 návštěvníků, přičemž denně probíhají tři prohlídky o kapacitě 7 osob. Termín návštěvy je nutné v dostatečném předstihu rezervovat na webových stránkách Polabského muzea .

Nová expozice, která byla v polovině května otevřena, nabízí jedinečný pohled do soukromého života i tvorby Bohumila Hrabala. Návštěvníci chaty mají možnost zažít autentické prostředí oblíbeného Hrabalova místa, kde napsal většinu svých světoznámých knih. „ Jsme nadšeni, jaký zájem nová expozice vzbudila,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda a dodává: „ Naším cílem bylo přiblížit návštěvníkům nejen Hrabala jako spisovatele, ale i jako člověka, který měl hluboký vztah k tomuto místu. To, že jsou termíny návštěv vyprodané, svědčí o tom, že Hrabalův odkaz stále silně rezonuje.“

Nová expozice je, zejména vzhledem k omezenému prostoru, a také kvůli autenticitě zážitku určena pouze pro malé skupiny návštěvníků. „ I když je většina nejbližších termínů vyprodaná, doporučujeme rezervaci návštěvy s dostatečným předstihem na webových stránkách Polabského muzea ., kde si lze zakoupit vstupenky na konkrétní datum a čas. Doporučuji neváhat a rezervovat si termín co nejdříve, neboť zájem je skutečně velký a není bohužel možné pouštět na prohlídku chaty kolemjdoucí zájemce,“ upozorňuje ředitel Polabského muzea Jan Vinduška.

Otevírací doba Hrabalovy chaty je nastavena podle rezervačního systému, v rámci kterého jsou naplánovány 3 prohlídky denně, a to od úterý do neděle od 12, 14 a 16 hodin, vždy pro skupinu 7 osob. Základní vstupné je stanovené na 200,-Kč/osobu, snížené na 150,- Kč/os. Na místě je možné zakoupit také řadu upomínkových předmětů, jako je například pamětní bankovka či turistická známka.