Agregátor obsahu

Zpět Nový vstup do Muzea lidových staveb v Kouřimi přivítá návštěvníky již v příštím roce

 

Radní Středočeského kraje odsouhlasili výběr stavební firmy na výstavbu nové vstupní budovy Muzea lidových staveb v Kouřimi. Cena projektu je stanovena na 19,5 milionu korun. Nový vstup by měl začít návštěvníkům sloužit v příštím roce.

Výhody nového objektu popisuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Muzeum lidových staveb v Kouřimi každoročně navštíví téměř 30 000 osob. Nový vstupní objekt bylo již opravdu nutné postavit, současná pokladna se nachází pouze v nevelké dřevěné budce z 80. let 20. století, která kapacitně naprosto nevyhovuje, k odbavení návštěvníků je nedůstojná a z technického hlediska je za hranicí své životnosti. Nový vstupní objekt nabídne propojení prostoru pokladny s muzejním obchodem. V budově navíc vzniknou další toalety pro návštěvníky a zázemí pro cyklisty.“ V nové vstupní budově bude vytvořeno také další provozní zázemí pro zaměstnance muzea. Projekt nového vstupního objektu navrhla Ing. arch. Irena Hrabincová. „ Architektonické řešení nového vstupního objektu je zajímavým spojením tradiční venkovské architektury a moderních prvků. Propojení doškové střechy s proskleným průčelím vytváří kontrast mezi tradičním a moderním stylem, což, věřím, do prostoru přinese zajímavou dynamiku a upoutá návštěvníky,“ říká radní Švenda.

Celková cena projektu je vyčíslena na 19,5 milionu korun. Nový vstupní objekt bude pro návštěvníky otevřen v průběhu příštího roku.


© foto Muzeum lidových staveb Kouřim