Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj podpoří celovečerní film GUMP – jsme dvojka. Zastupitelé schválili individuální dotaci ve výši 500 tisíc korun

Středočeský kraj podpoří výrobu celovečerního filmu GUMP – jsme dvojka, který má premiéru na konci března. Zastupitelstvo Středočeského kraje odsouhlasilo poskytnutí individuální dotace pro společnost ScareVille s.r.o. ve výši 500 tisíc korum.

Důvody poskytnutí individuální dotace vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Natáčení filmu probíhalo převážně na území Středočeského kraje, z celkových 22 natáčecích dnů se zde natáčelo 16 dní. Jako největší přínos tedy byla označena distribuční a marketingová strategie filmu, která umožní výrazné mediální zviditelnění Středočeského kraje i v příštích letech. Dalšími plusovými body bylo oceněno také personální zajištění projektu včetně jeho kvality a v neposlední řadě byl kladně ohodnocen také přínos pro lokální ekonomiku a popularizace regionu středních Čech.

Celovečerní film Gump – jsme dvojka je volným pokračováním úspěšného snímku Gump – pes, který naučil lidi žít z roku 2021. Film vypráví dojemný příběh očima toulavého psa. Jedná se o skutečný příběh týraného psa, kterého se ujal autor scénáře, spisovatel Filip Rožek. Předlohou k scénáři filmu byla stejnojmenná úspěšná kniha v roce 2020 oceněna Cenou čtenářů. Premiéra filmu je plánována na konec března.