Agregátor obsahu

Zpět Další dvě středočeské školy plánují pořídit nové moderní vybavení

Radní na svém dnešním zasedání schválili vyhlášení dvou veřejných zakázek na nákup nového vybavení do krajských středních škol. Celkem jde o zhruba 8,4 milionu korun. Návrh ještě musí schválit zastupitelé.

Naším cílem je nejen zatraktivnit středočeské školy pro zájemce o studium, ale také zajistit podmínky pro výuku odpovídající potřebám trhu práce a dosáhnout srovnatelné úrovně zázemí, jakým disponují školy v zahraničí. Těší mě, že se nám tyto plány daří postupně naplňovat a můžeme modernizovat školy napříč krajem,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Benešov hodlá pro své žáky pořídit nové vybavení v celkové hodnotě přesahující 4,1 milionu korun. Kromě standardního IT vybavení, mezi které patří nákup nových počítačů, monitorů, notebooků a tabletů, bude k novému vybavení patřit také virtuální pitevní stůl a veterinární anatomický atlas. Na škole se totiž vyučují obory jako je například Veterinářství, Přírodovědné lyceum či Jezdec a chovatel koní. Nákup vybavení bude financován z rozpočtu Středočeského kraje a z části z rozpočtu školy.

Střední lesnická škola a Střední odborné učiliště, Křivoklát plánuje pořídit vyvážecí soupravu s hydraulickou rukou, která bude využívána k praktické výuce žáků oborů Lesnictví a Lesní mechanizátor. Její předpokládaná cena přesahuje 4,2 milionů korun. Přičemž finance na nové vybavení budou pocházet z Integrovaného regionálního operačního programu a z rozpočtu Středočeského kraje.


© foto Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Benešov