Agregátor obsahu

Zpět Nová střecha i koncertní křídlo – radní schválili investice do školství

Nová střecha i koncertní křídlo – radní schválili investice do školství

Opravy podlahových krytin, střechy, příprava projektové dokumentace nebo nákupy nových školních tabulí – to je jen výběr ze žádostí krajských středních škol, které se obrátily na radu kraje o souhlas s použitím jejich fondů investic. Dohromady jde o 4,8 milionu korun.

„Nejvyšší částka se tentokrát týká VOŠ a SOŠ Březnice, která nutně potřebuje opravu střechy. Celková cena opravy je vyšší než 6 milionů korun. Středočeský kraj na ni ze svého rozpočtu přispěje částkou 2,9 milionu korun, zbývající 3,4 mil. korun uhradí škola sama právě ze svého fondu investic. Střecha je v havarijním stavu a oprava je nezbytná,“ vysvětlil radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Opravu podlahových krytin plánuje Obchodní akademie Vlašim. Z fondu investic na ni využije 100 000 korun. Říčanské gymnázium chce nechat vypracovat projektovou dokumentaci k opravě budovy, Gymnázium Nové Strašecí vymění tři opotřebované klasické školní tabule za moderní interaktivní. Pedagogicko-psychologická poradna Středočeského kraje pořídí novou multifunkční tiskárnu.

ZUŠ Mnichovo Hradiště se rozhodla zkvalitnit výuku žáků hudebního oboru, pro které chce pořídit nové koncertní křídlo. Nástroj za 750 000 korun zůstane škole i po jejím převodu na město, který odsouhlasilo zastupitelstvo k 1. lednu roku 2024.