Agregátor obsahu

Zpět Pravidelná údržba i nové vybavení – školy předložily radě své plány na využití fondů investic

Kamerový systém, digitální piano nebo nové vybavení pro domov mládeže. To je jen stručný výčet plánů, které mají na příští měsíce krajské školy a školská zařízení. Na financování využijí své fondy investic. Použití fondů na předložené záměry v celkové hodnotě bezmála 12 milionů korun dnes schválila rada kraje.

Dohromady devatenáct škol a školských zařízení požádalo radu o schválení použití jejich fondů investic. „Naše příspěvkové organizace plánují pořídit například nové workoutové hřiště, které bude sloužit jak pro výuku tělesné výchovy, tak jako volnočasový areál pro žáky z domova mládeže, jiná škola potřebuje posilovací stroj do tělocvičny. Kromě toho jsme schvalovali investice do údržby, jako je například nové osvětlení, výmalba, výměna plynových kotlů a podobně,“ vysvětlil radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Konkrétně například Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kolín plánuje nové bezpečnostní prvky do školy za 160 000 Kč a k tomu pořídí za 140 000 korun klimatizaci do učebny, kde probíhají maturitní zkoušky. Větší úpravy, a to za bezmála tři miliony korun, chystá SOŠ a SOU dopravní Čáslav. Žáci se dočkají např. modernizace tříd, obnovy šaten a obměny vybavení domova mládeže. SOU Slaný plánuje např. obnovu kamerového systému v budovách školy za 450 000 Kč. Domov mládeže Střední průmyslové školy stavební Mělník čeká oprava hygienického zařízení za 655 000 Kč. Základní umělecká škola Kladno bude mít nové digitální piano za 280 000 Kč.


© ilustrační foto Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kolín