Agregátor obsahu

Zpět Při SOŠ a SOU Mladá Boleslav se bude stavět nové dopravní cvičiště

Při krajské SOŠ a SOU Mladá Boleslav vznikne multifunkční dopravní cvičiště. Bude sloužit zejména výcviku žadatelů o řidičský průkaz, ale také jako moderní dětské dopravní hřiště. Radní dnes schválili vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce.

Vznikne ve spolupráci několika subjektů. Do projektu se kromě kraje zapojují Statutární město Mladá Boleslav, Nadační fond Škoda Auto, Platforma VIZE 0 a Asociace autoškol České republiky. „Multifunkční dopravní cvičiště je unikátní projekt, kdy díky propojení subjektů soukromé a veřejné sféry vznikne moderní areál pro výcvik řidičů i trávení volného času. V areálu bude výcviková plocha pro automobily, plocha pro motorkáře, dětské dopravní hřiště a zázemí v podobě jednoduché kontejnerové stavby,“ vysvětlil radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

K financování výstavby areálu se zástupci zapojených stran zavázali v memorandu o spolupráci, které bylo podepsáno na konci ledna letošního roku. Nadační fond Škoda Auto do projektu vloží cca 6,2 mil Kč, Středočeský kraj 12 mil. Kč a Město Mladá Boleslav max. 6. mil. Kč. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 24,2 mil. korun.

Cvičiště by mělo vzniknout na pozemcích Středočeského kraje, které jsou součástí areálu krajské SOŠ a SOU Mladá Boleslav. Škola bude dopravní cvičiště také provozovat.


© foto SOŠ a SOU Mladá Boleslav