Agregátor obsahu

Zpět Domov Na Výsluní v Hořovicích zajistí pečovatelskou službu pro klienty uzavřených poboček sociální organizace Včelka

S cílem zajistit pečovatelskou službu pro klienty uzavřených poboček organizace Včelka na Berounsku odsouhlasila Rada Středočeského kraje přidělení individuální dotace 121 tisíc korun pro Domov Na Výsluní v Hořovicích. V souvislosti s ukončením poskytování služeb organizací Včelka na Berounsku kraj vyplatí necelý milion korun, aby zajistil sociální služby klientům této organizace.

Na zajištění sociálních služeb pro bývalé klienty organizace Včelka schválila krajská rada již minulý týden individuální dotace pro tři organizace. Domov Na Výsluní v Hořovicích je čtvrtou organizací, se kterou kraj dohodl zajištění pečovatelských služeb v souvislosti s ukončením poskytování služeb organizací Včelka. Radní pro sociální oblast Martin Hrabánek uvádí: „ Jsem opravdu rád, že se nám podařilo zajistit sociální služby, které v tomto regionu nahradí služby dosud poskytované organizací Včelka. Děkuji všem organizacím, kteří bývalé klienty této organizace převzaly do své péče. “ Organizace Včelka ukončila na Berounsku činnost na konci července tohoto roku.  Na zabezpečení sociálních služeb pro klienty této organizace dohodl kraj s celkem čtyřmi poskytovateli. Pečovatelské služby zajistí kromě Domova Na Výsluní v Hořovicích také organizace Digitus Mise a Charita Beroun. Organizace Socius z.ú. pak pro bývalé klienty organizace Včelka zajistí terénní odlehčovací služby. Celkově kraj na zajištění sociálních služeb vyplatí 920 tisíc korun.