Agregátor obsahu

Zpět Přístavba navýší kapacitu Domova seniorů v Dobříši o 22 lůžek, rada podpořila projektový záměr za 102 milionů korun

 

Rada Středočeského kraje podpořila projektový záměr Přístavby Domova seniorů v Dobříši za 102 milionů korun. V rámci přístavby má dojít k navýšení kapacity domova o 22 lůžek. Kraj předpokládá financování projektu z Národního plánu obnovy Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 80 milionů korun.

Navýšení kapacity je hlavním cílem projektu přístavby dobříšského Domova seniorů. Radní pro sociální oblast Martin Hrabánek vysvětluje: „ Návrh řeší ubytování pro 22 klientů v objektu se samostatným režimem. Naším základním požadavkem je bezbariérovost objektu a vytvoření samostatného bydlení pro 1–2 osoby. Součástí nové stavby bude také provozní zázemí pro personál. V zahradě počítáme s vybudováním zázemí pro venkovní aktivity klientů domova.“ Kraj počítá s přihlášením projektu do výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí v rámci Národního plánu obnovy. Celková hodnota je stanovena na 102 milionů korun, přičemž dotace má pokrýt náklady ve výši 80 milionů korun.