Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj rozdělí rekordních 85 milionů korun na podporu sociálních služeb

V letošním roce rozdělí kraj 85 milionů korun z Humanitárního fondu na podporu sociálních služeb a aktivit. Zastupitelé schválili 187 žádostí.

Částku jsme oproti minulému roku významně navýšili, a to i vzhledem k tomu, že si uvědomujeme potřeby poskytovatelů sociálních služeb. V letošním roce podpoříme žadatele částkou o více než 30 milionů korun vyšší, než jsme v rámci tohoto fondu rozdělovali v loňském roce, za což jsem opravdu rád,“ uvádí radní pro sociální oblast Martin Hrabánek.

Humanitární fond Středočeského kraje zaměřený na sociální problematiku obsahuje dva dotační programy, první je určen na podporu sociálních služeb, druhý pak na podporu sociálních aktivit. V rámci programu na podporu sociálních služeb kraj rozdělí celkem 74 milionů korun mezi 132 žadatelů. Podporované služby jsou rozděleny podle priorit, které odrážejí potřebnou dostupnost těchto služeb ve Středočeském kraji. V druhém dotačním titulu Podpora sociálních aktivit bude rozděleno 11 milionů korun mezi 55 žadatelů, například v oblastech rodinné politiky či sociálně právní ochrany dětí.

Poskytovatelé sociálních služeb podávali žádosti od 10. do 25. dubna 2024.