Agregátor obsahu

Zpět Zástupci kraje a příspěvkových organizací se sešli na pražském Chodově. Debatovali o novinkách v oblasti kyberbezpečnosti, AI či pracovního práva

Několik desítek ředitelů příspěvkových organizací se sešlo s vedením Středočeského kraje v pražském Top Congress hotelu. Během konference se věnovali praktickým tématům -  jako je novela zákoníku práce, metodická podpora příspěvkových organizací, památkové péči s ohledem na správu majetku či umělé inteligenci.

Dnešní setkání zahájila hejtmanka Petra Pecková, která ocenila pravidelný kontakt a úzkou spolupráci se všemi zúčastněnými. Sama hejtmanka poté shrnula úspěchy kraje a problematiku rozpočtového určení daní. Vystoupili rovněž další členové Krajské rady. O rozpočtu promluvil náměstek pro oblast financí a dotací Michael Kašpar, radní pro oblast majetku a investic Libor Lesák popsal průběh pasportizace majetku a energetické úspory na našich stavbách a udržitelnosti se věnovala radní pro životní prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.

Na setkání s příspěvkovými organizacemi vystoupil také ředitel Krajského úřadu středočeského kraje Honza Louška společně se svojí zástupkyní Pavlou Katzovou. Ve svém příspěvku se věnovali metodické podpoře a řízení PO, veřejným zakázkám, ale rovněž také krajským investicím.

Další témata jako jsou novinky v oblasti kyberbezpečnosti, ekonomických systémech či personalistiky představili další odborníci z úřadu. Vystoupili rovněž zástupci neziskového sektoru, se kterými kraj dlouhodobě spolupracuje. Součástí programu byl i Veletrh služeb.

Prezentaci v PDF (3,94 MB) stahujte zde