Agregátor obsahu

Zpět Rada učinila další krok k budoucímu Integrovanému záchrannému centru v Nymburce

Středočeská záchranka a nymburští dobrovolní hasiči plánují společné sídlo – takzvané Integrované záchranné centrum Nymburk. Rada kraje dnes v souladu s podepsaným memorandem odsouhlasila Studii proveditelnosti pro výstavbu tohoto centra, což je první krok, díky němuž Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje a dobrovolní hasiči z města Nymburk získají nové výjezdové základny v jednom společném komplexu.

„Nesmírně si vážím spolupráce s městem Nymburk a jsem velmi rád, že se nám postupnými kroky v dohledné době podaří vytvořit optimální podmínky pro činnosti zdravotnické záchranné služby i v tomto regionu. V rámci modernizace a zajištění jejího chodu je zapotřebí zajistit nejen vybavení nejmodernější technikou, ale i odpovídající zázemí,“ vysvětlil náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Záchranáři i dobrovolní hasiči nyní sídlí v prostorách, které zcela neodpovídají současným standardům a nemají tak optimální zázemí pro svou činnost. Současné stanoviště záchranky například nedisponuje odpovídajícím prostorem pro parkování sanitek.

Odhad nákladů se u stanoviště záchranářů pohybuje okolo 44 milionů korun. Středočeský kraj se na výstavbu pokusí využít dotačních prostředků z IROP.