Agregátor obsahu

Zpět Soutěž BEZAlko 2023 o nejlepší středočeský nealkoholický nápoj vyhrály Karáskova limonáda medová s mátou a nealko pivo Bakalář

Druhý ročník soutěže nazvané BEZalko Středočeského kraje se v sobotu konal na Výstavišti v Lysé nad Labem, a to v rámci výstavy Pivní a vinné slavnosti. Soutěž se vztahuje na všechny produkty v nealkoholické variantě vyráběné na území Středočeského kraje.

„Ve středních Čechách je celá řada výrobců nealkoholických nápojů, kteří mají co nabídnout a stojí za to je propagovat. Proto jsme je před loňským ročníkem Pivních a vinných slavností v Lysé oslovili s nabídkou účasti v nové krajské soutěži nazvané BEZalko. Nejde jen o nealko pivo, ale na území kraje máme i výrobce limonád nebo moštů, které jsou mezi lidmi velmi oblíbené. Soutěž měla dobrý ohlas, a proto jsme se rozhodli uspořádat další ročník,“ uvedla krajská radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.

Do soutěže se letos přihlásilo 11 výrobců, šest pivovarů a 5 výrobců limonád. Porota hodnotila celkem 20 vzorků. Hlavní cenou pro vítěze jednotlivých kategorií je nabídka bezplatné účasti na příštím ročníku Pivních a vinných slavností v Lysé nad Labem. Vítězem letošního ročníku je v kategorii nealko piv pivo Bakalář výrobce Pivovar Rakovník a v kategorii limo zvítězila Karáskova limonáda medová s mátou – výrobce Kalábria Kladno.

V kategorii nealko pivo byly k ochutnání také například nymburský Střízlík, Pivovar Kácov dodal světlé nealko Hubertus, Krušovice hořké nealko. Poděbradský zdroj poslal do soutěže nealko Rádl pomeranč grep a Ferdinand z Benešova pivo Slušné číslo. Kategorie limo nabídla k ochutnávce Fermentádu vyrobenou v Kerské limonádovně, dále porota ochutnala dvě příchutě zahradní limonády Tátův sad, dvě příchutě měla v soutěži také Karáskova limonáda z kladenské Kalabrie. Soutěžila také Koli a Poděbradka s novými příchutěmi svých jemných ochucených vod.  Loni se výherci soutěže BEZalko staly Sodovkárna Neratovice a Pivovar Rakovník.