Agregátor obsahu

Zpět Gymnázium se dočká moderních učeben

Gymnázium J. S. Machara v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi bude mít nové odborné učebny chemie, polytechniky, ICT a jazyků. Radní na svém dnešním zasedání schválili zadání veřejné zakázky. Investice vyjdou na více než deset milionů korun.

Žáci Gymnázia J. S. Machara v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi se budou učit v nových prostorech. „ Chceme, aby naše školy poskytovaly kvalitní vzdělání a my se jim k tomu snažíme vytvořit odpovídající podmínky. Proto se pouštíme do rekonstrukce prostor gymnázia, které si modernizaci už rozhodně zaslouží. Na stavební úpravy bude navazovat dodávka moderního vybavení,“ konstatuje Milan Vácha, radní pro oblast vzdělávání a sportu a pokračuje: „ Vybrali jsme firmu, která stavebně upraví učebnu chemie, přípravnu a laboratoř, kabinet, sklad a chodbu ke skladu. Dále zrekonstruuje malou a velkou učebnu jazyků, polytechnickou učebnu, serverovnu a dvojučebny ICT přemění v jednu velkou učebnu.

Součástí projektu však budou i přestavba toalet zaměstnanců na bezbariérové anebo drobné stavební úpravy bez zásahu do nosných konstrukcí budovy. Současně bude provedena úprava přístupové cesty a vstupní branky do areálu na bezbariérovou a budou pořízeny i dva schodolezy zabezpečující bezbariérovost příslušných prostor.

Stavební ruch by měl začít po podpisu smlouvy a hotovo by mělo být do 5 měsíců. A cena? 10,03 milionu korun, které by měla z 90 % pokrýt dotace Integrovaného regionálního operačního programu a z 10 % spolufinancování z rozpočtu Středočeského kraje.


© foto Gymnázium J. S. Machara v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi