Agregátor obsahu

Zpět Kapacita hostivického gymnázia naroste díky nové vestavbě

Gymnázium Hostivice se dočká šesti nových učeben. Vzniknou díky půdní nástavbě. Krajští radní na svém dnešním zasedání schválili vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce. Cena díla by měla být zhruba 55 milionů korun.

Šest nových učeben, kabinet a serverovna vznikne díky půdní nástavbě na objektu hostivického gymnázia. Kraj začne vybírat stavební firmu, která zakázku za bezmála pětapadesát milionů korun vč. DPH provede.  Vyhlášení veřejné zakázky dnes schválili krajští radní. „Jsem nesmírně rád, že můžeme zvýšit kapacitu gymnázia Hostivice a zlepšit tak alespoň trochu dostupnost gymnaziálního vzdělání na Praze-západ, kde je ve srovnání s ostatními okresy dostupnost výrazně horší,“ konstatuje Milan Vácha, radní pro oblast vzdělávání a sportu.

Nová půdní vestavba vznikne ve čtvrtém nadzemním podlaží, resp. v podkroví. Půjde o stavbu jednoduchého charakteru, která nebude členěna na další objekty. Postaveno bude jen nové požární schodiště. Zdejší kotelna zůstane zachována v maximálním rozsahu, pokud to charakter prací umožní.

Stavební úpravy zahrnují kompletní odstranění původního krovu, vyjma části nad kotelnou, kompletní sanaci stropních trámů včetně jejich zesílení ve třetím podlaží. Nový krov bude zhotoven z ocelových rámů a dřevěných trámů. Samozřejmostí je nová krytina. Do nového patra se bude možné dostat novým, bezbariérovým výtahem.

Kraj, coby zřizovatel střední školy, bude stavbu platit z vlastního rozpočtu. 


© foto Google